Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ




Bραβεύτηκε το 2007 σε ηλικία μόλις 25 ετών από το αμερικανικό περιοδικό "BusinessWeek" ως ένας από τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες της χρονιάς στην Ευρώπη. Έχοντας ξεκινήσει με μόλις 4.000 ευρώ στην τσέπη του, σήμερα, έχει στην ιδιοκτησία του τρεις εταιρίες, ενώ στο πελατολόγιό του καταγράφονται οι "Puma" και "Fila", η ξενοδοχειακή αλυσίδα "Best Western" και ο αερομεταφορέας "Velvet Airlines".

Ο 28χρονος σήμερα Θωμάς Μυλωνάς, έχει επιλέξει ως έδρα της επιχείρησής του την Ολλανδία. Ο λόγος είναι προφανής και έχει να κάνει με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, καθώς στο Άμστερνταμ, χρειάστηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, περίπου 25 λεπτά για να κάνει έναρξη των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Στα 18 του χρόνια, ο Θωμάς Μυλωνάς είδε τα όνειρά του να παίρνουν έναν άλλο δρόμο από αυτόν που ο ίδιος είχε σχεδιάσει. Έχοντας δηλώσει ως σχολή αρεσκείας του στις πανελλαδικές εξετάσεις το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ στην Αθήνα, η επιτυχία του να περάσει μεν, αλλά στην αντίστοιχη σχολή της Κρήτης, μετρίασε τη χαρά του.

Ο ίδιος πήρε το δρόμο για την Κρήτη, προκειμένου να γραφτεί στη σχολή, ωστόσο, βρέθηκε στην... Ιταλία. Σπούδασε στο La Sapienza και η εξέλιξή του ήταν ταχεία. Στα 21 του δούλευε στη Fila, ως footware designer, στα 23 του ίδρυσε την εταιρία design "Dot Kite", η οποία σήμερα διατηρεί γραφεία σε Άμστερνταμ, Ρώμη και Αθήνα, ενώ κατέχει την εισαγωγική κυρίως ιταλικών κρασιών και ελληνικού ελαιολάδου "Loggia Import" και την επενδυτική "Crux Group", η οποία χρηματοδοτεί ... καλές νέες ιδέες.

ΠΗΓΗ: http://ellines.com/userpage.php?page_id=180&lang_id=3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου