Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




Το λιμάνι του Ηρακλείου, μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στον έκτο διαγωνισμό για το «Λιμάνι της χρονιάς 2012» που έγινε στη Μασσαλία, κατάφερε ανάμεσα σε 70 διαγωνιζόμενα λιμάνια απ' όλο τον κόσμο ν' αποσπάσει το δεύτερο βραβείο. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί θεσμό και διοργανώθηκε από τον διεθνή οίκο - περιοδικό κρουαζιέρας «Seatrade insider», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκθεσης Κρουαζιέρας.
Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Γιάννης Μπρας, σε τελετή που έγινε χθες στη Μασσαλία. Οι άλλοι δύο διαγωνιζόμενοι, που έφτασαν στον τελικό, ήταν το λιμάνι κρουαζιέρας της Νέας Υόρκης (NY Cruise Port, USA), που έλαβε το πρώτο βραβείο και το λιμάνι της Καρθαγένης στην Ισπανία (Port of Cartagena, Spain) που απέσπασε το τρίτο βραβείο.
«Η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να έχει θετικά νέα κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Με σκληρή δουλειά, στρατηγικό προγραμματισμό και μικρά στοχευμένα βήματα τα καταφέραμε», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Γιάννης Μπρας από τη Μασσαλία και πρόσθεσε:
«Το λιμάνι του Ηρακλείου έκλεψε την παράσταση και βρέθηκε στους 3 τελικούς διεκδικητές (φιναλίστ), ανάμεσα σε 70 λιμάνια, κυρίως εξαιτίας των καινοτομιών που εφάρμοσε το 2012, όσο και λόγω της πρωτοποριακής διαδικασίας του HomePort, που υλοποιεί σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη, την Costa Crociere και τον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»».
Οπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στα σημεία που εντυπωσίασαν την επιτροπή του διαγωνισμού ήταν και ο χρόνος - ρεκόρ των 15 μόλις λεπτών για τη μεταφορά των επιβατών από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στο πλοίο.
Η επιτροπή έλαβε σοβαρά υπόψη της τη διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για την οποία εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα που μειώνουν την ταλαιπωρία των επιβατών και τη διάρκεια της μεταφοράς.
Αρκετούς «πόντους» στην ελληνική υποψηφιότητα πρόσθεσαν οι νέες καινοτόμες υπηρεσίες, όπως αυτή που αφορά νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Heraklion City Guide», όπου για πρώτη φόρα ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει δωρεάν έναν πλήρη οδηγό για να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει την ιστορία της, την αγορά της και τα σημεία ενδιαφέροντος. Αλλη καινοτόμα υπηρεσία είναι η «City info on Wheels©», όπου με ένα αυτοκινούμενο ηλεκτρικό όχημα πόλης δίνονται πληροφορίες στους διερχόμενους τουρίστες και λέγονται οι «ιστορίες και οι μύθοι της πόλης» από τους αρχαίους Μινωίτες μέχρι τους Βενετούς.
Οργανισμός λιμένος Ηρακλείου
Ξόδεψαμε μόλις 100.000 € για υποδομές
«Σημαντικό είναι ότι το λιμάνι του Ηρακλείου αναμετρήθηκε ως ίσο προς ίσο για τον τίτλο με το λιμάνι της Νέας Υόρκης, με τη διαφορά ότι αυτό ξόδεψε για δράσεις και υποδομές 256 εκατ. δολάρια και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μόλις 100.000 ευρώ!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρας. Ακόμη, προσέθεσε ότι ήταν η δεύτερη κατά σειρά διάκριση του λιμανιού του Ηρακλείου, αφού πρόσφατα διακρίθηκε με τη δεύτερη θέση στον «Εθνικό Διαγωνισμό Αριστείας Εργων», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «26ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Project Management» της Παγκόσμιας Ενωσης Διαχείρισης Εργων (International Project Management Association) που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στο τέλος Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο δε της έκθεσης «SEATRADE MED 2012» στη Μασσαλία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας ενώ ζωηρό ενδιαφέρον για το Ηράκλειο ως Home Port έδειξε η MSC, όπως και πρόθεση για έναρξη συνεργασίας η DISNEY CRUISE.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου