Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

OI MKO ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΚΡΑΤΟΣ"


H  τρόικα απαιτεί συρρίκνωση του κράτους και απαγορεύει δια ροπάλου την, υπό οποιαδήποτε μορφή, πρόσληψη, έστω και με μορφή σύμβασης, γνωστό αυτό. Από την άλλη υπάρχουν διάφορες λειτουργίες του κράτους, οι οποίες δεν επιτρέπεται να ατονίσουν. Αυτό το υπαγορεύει σε κάποια σημεία η λογική και σε κάποια άλλα σημεία η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το προφανές ερώτημα που γεννάται φυσικά είναι πως αυτές οι δύο αλληλοσυγκρουόμενες εντολές ,από τους δύο πόλους της πραγματικής κυβερνήσεως της Ελλάδας, όπως αυτό αποφασίστηκε με την ψήφιση του Μνημονίου, θα γίνουν πραγματικότητα.

Η απάντηση που δόθηκε σχετικά δεν θα μπορούσε φυσικά να αφήσει στην “απ’ έξω” τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, τις ΜΚΟ, αφού αυτές θα αναλάβουν αυτές τις κρατικές λειτουργίες και συνεπώς και τα χρήματα. Δεν θα λάβουν όμως τις ανάλογες υποχρεώσεις, βεβαίως βεβαίως, αφού το μισθολόγιο θα το “κανονίζει” το ΕΣΠΑ και ο ΟΑΕΔ την ασφάλιση.

Το όλο ζήτημα, όμως, έχει κολλήσει στις απαιτήσεις των ΜΚΟ που πρώτον θέλουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους (!!!) από την όλη επιχείρηση ενοικίασης εργαζομένων και δεύτερον δεν θέλουν να φαίνονται ως “εργοδότες” για την περίπτωση κάποιου εργατικού ατυχήματος. Η πρόταση τους είναι να φαίνονται ως εργοδότες και αντιστοίχως να φέρουν την ευθύνη οι αντίστοιχοι φορείς, στους οποίους “ενοικιάζεται” ο εργαζόμενος.

Πέρα από το κραυγαλέο ζήτημα, ότι κάποιοι ιδιώτες, μερικοί εκ των οποίων έχουν πολλές φορές αποδείξει την ιδιοτέλεια τους, θα χειρίζονται κρατικά ζητήματα, όπως η πυρασφάλεια, υπάρχει και το ζήτημα ότι στην ουσία προκαλούν θέλοντας “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο” επιθυμώντας να μην έχουν καμμία σχέση με το όλο ζήτημα, πέρα φυσικά από την είσπραξη του μερίσματος τους, που τους φαίνεται και μικρό. Βλέπουμε, λοιπόν, την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου ρουσφετολογικού μηχανισμού που αυτή τη φορά στήνεται από το παρακράτος, λόγω της αδυναμίας του κράτους να το πράξει.

Προς αποφυγή πάσας παρεξηγήσεως να τονίσουμε ότι υπάρχουν και ΜΚΟ που όντως παράγουν έργο, όμως όπως πολύ καλά αντιλαμβανόμαστε ο εν λόγω μηχανισμός αφορά και (για να μην πούμε κυρίως) κάποιες τοιαύτες εταιρίες που χρόνια τώρα λυμαίνονται και παρασιτούν πάνω στο Ελληνικό κράτος.

Πηγή:Πασπαρτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου