Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΣΟΥΛΗ :ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΧΑΡΛΕΜ





ΠΑΝΩΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΣΟΥΛΗ *
Η Ελληνίδα που καθιέρωσε τα Ελληνικά ως μόνη ξένη γλώσσα στο Χάρλεμ.

Μια Ελληοαμερικανίδα, η Πένι (Πανωραία) Παναγιωσούλη, καθιέρωσε τα Ελληνικά ως τη μόνη ξένη γλώσσα, στο πρότυπο δημόσιο σχολείο KAPPA IV του Χάρλεμ. Η Πένι Παναγιωσούλη αποφάσισε από την πρώτη στιγμή βρίσκοντας ανταπόκριση και από τους υπευθύνους, να εισαγάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, γνωρίζ
οντας ότι η εκμάθηση της θα μπορούσε να «ανοίξει τους ορίζοντες» των μαθητών και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πρώτα απ' όλα από που προέρχονται οι αρχές της δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Στην πορεία ουσιαστικά μεταμορφώθηκε σε κάτι μεγάλο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33ών μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα επισκέφθηκαν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, όπως την Ολυμπία, τους Δελφούς, την Ακρόπολη, τα Μετέωρα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου