Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 5 ΦΟΡΟΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ





Πέντε θα είναι συνολικά τα ειδοποιητήρια, που θα αφορούν σε αντίστοιχους φόρους, τους οποίους θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.Θα αρχίσουν να αποστέλλονται μέσα στις προσεχείς ώρες, αρχής γενομένης από τον ΕΤΑΚ του 2009. Θα ακολουθήσουν κατά πόδας και οι υπόλοιποι, από τους οποίους – σημειωτέον – δεν εξαιρείται κανείς. Οπότε όλοι οφείλουν να κάνουν τους υπολογισμούς τους για το πώς θα τους πληρώσουν. 
Η σχετική απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζανιάείναι ειλημμένη και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται. Ο ίδιος έχει ζητήσει επίσης αυστηροποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς, ενώ έχει σημάνει συναγερμό για την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επίπεδο των εσόδων που έχουν εισπραχθεί.
Το γεγονός ότι υπολείπονται κατά 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα συνιστά μια ένδειξη, αλλά δεν είναι η μοναδική.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι όσο περνάει ο καιρός η εικόνα στο συγκεκριμένο κρίσιμο μέτωπο, χειροτερεύει και ήταν αυτό το γεγονός που οδήγησε τον υπηρεσιακό υπουργό στην απόφαση να αποσταλούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλα τα ειδοποιητήρια για την είσπραξη των προβλεπόμενων φόρων. Κι αυτό παρά τις γκρίνιες που λέγεται ότι «εισέπραξε» διακριτικά από τα κόμματα, λόγω του δυσμενούς κλίματος που θα δημιουργηθεί από μια τέτοια εξέλιξη.
Η εκτίμηση που υπάρχει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι πως δεν υπάρχει περιθώριο για νέες καθυστερήσεις και πως ό,τι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει τώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν και πάλι λεφτά στα ταμεία, καθώς η κατάσταση είναι πλέον οριακή από κάθε άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου