Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

Ροδάκινα, βερίκοκα, κομπόστες και κατεψυγμένα κομμάτια κεράσια για την κατασκευή γλυκών είναι τα προϊόντα του νομού Πέλλας που έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μία θέση στα ράφια των καταστημάτων της μακρινής Ταϊπέι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο όγκος των εξαγόμενων προϊόντων από την Ελλάδα προς την πρωτεύουσα της Ταϊβάν έχει αυξηθεί, ωστόσο στόχος της Αντιπεριφέρειας Πέλλας είναι να προωθήσει περαιτέρω τα τοπικά αγαθά, ενισχύοντας έτσι την οικονομία της περιοχής εν μέσω κρίσης.

Αναζητώντας οικονομικές διεξόδους και νέες αγορές, η Αντιπεριφέρεια θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση τροφίμων στην Ταϊπέι, από 27 έως 30 Ιουνίου, σε συνεργασία με το δήμο Έδεσσας.

Οι προετοιμασίες για την έκθεση, αλλά και θέματα που αφορούν τις δύο περιοχές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε η νέα πρέσβειρας της Ταϊβάν στην Ελλάδα Agnes Hwa-Yue Chen, στην Έδεσσα.

«Ψάχνουμε να βρούμε νέες αναδυόμενες οικονομίες για να προωθήσουμε τα προϊόντα της Πέλλας. Η αγορά της Ταϊβάν έχει αρκετά χρήματα και μας ενδιαφέρει να προωθήσουμε εκτός από τα φρούτα και τις κονσέρβες και νέα προϊόντα, όπως το μέλι και το λάδι. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις προώθησης των προϊόντων και δικτύων πωλήσεων με την Ταϊπέι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η πρέσβειρα της Ταϊβάν από την πλευρά της έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η προσέλκυση τουριστών στην Πέλλα, ένα νομό που θέλει να εκμεταλλευτεί την ιστορία του.

«Υπάρχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στην περιοχή και τον Μέγα Αλέξανδρο. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και να προσελκύσουμε τουρίστες από τη μακρινή Ταϊβάν. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις» πρόσθεσε ο κ.Θεοδωρίδης.

’ αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται συναντήσεις με πανεπιστήμια και σχολές της Ταϊπέι και ανταλλαγή φοιτητών, ώστε οι νέοι της Ταϊβάν να γνωρίσουν το νομό Πέλλας και στη συνέχεια να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής ιστορίας στην πατρίδα τους.

Η πρέσβειρα συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, καθώς και ο συγκεκριμένος δήμος θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση και θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, αλλά και με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου