Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ





«Παρών» στις Βρυξέλλες δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος, που είχε σειρά επαφών με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΕ.
Αντικείμενο των συναντήσεων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από το κόμμα «εξαιρετικά επιτυχείς», ήταν η αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την ΕΕ, ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει σύντομα την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην ευρωζώνη.
Ο κ. Τζήμερος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας των φιλελευθέρων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Γκι Φερχόφσταντ, του οποίου ήταν προσκεκλημένος, καθώς και με την Ελληνίδα επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.
Πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι η κ. Δαμανάκη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το εγχείρημα της «Δημιουργία ξανά», η οποία –σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο- είναι προσηλωμένη σταθερά και με συνέπεια, χωρίς υπαναχωρήσεις, στη μεταρρυθμιστική πολιτική.
Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Φερχόφσταντ, προς τιμήν του Έλληνα πολιτικού σε ελληνικό εστιατόριο της πόλης, ο Θάνος Τζήμερος αναφέρθηκε «στην ανάγκη μιας νέας συμφωνίας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει σύντομα και αποτελεσματικά την οικονομική κρίση και να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη». Οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν ιδέες και προτάσεις προς το σκοπό αυτό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου