Τρίτη 22 Μαΐου 2012

92 ΧΡΟΝΗ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ




Έναν πραγματικό γρίφο αποτελεί για τους «ράμπο» του ΣΔΟΕ η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά ιστορία της «κυρά Άννας» , της ρακοσυλλέκτριας με τις καταθέσεις των 3 εκατομμυρίων ευρώ και τα 16 ακίνητα, που της άρεσε να τζογάρει σε αμοιβαία κεφάλαια και να κλέβει την Εφορία!
Το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την 92χρονη Αννα Β. παρουσιάζει, μεταξύ άλλων την αφήγηση του γιου της και μοναδικού κληρονόμου, για το πώς μια γυναίκα που έμεινε χήρα το 1962 με μια μικρή σύνταξη και δήλωνε οικιακά, κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος και μάλιστα να κλέβει με αριστοτεχνικό τρόπο για πολλά χρόνια την Εφορία.
Η ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να δώσει εξηγήσεις στα στελέχη του ΣΔΟΕ, αφού πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο μόνη, σε ένα μικρό διαμέρισμα της Ομόνοιας, περιτριγυρισμένη από δεκάδες αντικείμενα που μάζευε στα σκουπίδια, αλλά και βιβλιάρια τραπεζών με καταθέσεις-μαμούθ που ποτέ δεν άγγιξε.
«Επειδή είχε βιώσει δύσκολές εποχές (Κατοχή, πείνα κ.λπ.), ζούσε εντελώς λιτά και ανέξοδα. Όλα δε τα εισοδήματά της τα αποταμίευε παρά χρήμα χωρίς να ξοδεύει το παραμικρό για τα ατομικά της έξοδα και ανάγκες μέχρις αρρωστημένου βαθμού. Τα τελευταία χρόνια, προφανώς λόγω της μεγάλης ηλικίας της και λόγω ψυχικής διαταραχής, ζούσε ως ρακοσυλλέκτρια», περιγράφει ο γιος της Γιώργος Β. στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, προσθέτοντας πως «είχε πάθος να επενδύει σε τραπεζικά προϊόντα υψηλής απόδοσης, όπως προθεσμιακές καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια, προθεσμιακές καταθέσεις σε ξένο νόμισμα κ.λπ.».
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στο πόρισμα που εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες, δεν μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς μια ηλικιωμένη γυναίκα, ρακοσυλλέκτρια, με γνώσεις δημοτικού, χειριζόταν άψογα τα οικονομικά μοντέλα, διέθετε 16 πανάκριβα ακίνητα σε όλη την Αθήνα χωρίς να δηλώνει το παραμικρό στην Εφορία. Ίσως, λένε, πίσω από την υπόθεση να κρύβεται κάτι πιο βαθύ και περιμένουν και την εισαγγελική έρευνα για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο και να λύσουν το οικονομικό «θαύμα» που έκανε η 92χρονη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου