Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΒΑΛΤΕ BARCODE ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ





Το ότι τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη χρησιμοποιούνται για να εγκαθιδρυθεί ένα Παγκόσμιο Καθεστώς είναι πια γνωστό. Όπως και το ότι για το καλό μας θα πρέπει η προσωπική μας ζωή να υποταχθεί στην πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση των Παγκόσμιων Αρχών γιατί θα είναι καλοί άνθρωποι και δεν θα πρέπει να τους φοβόμαστε. Έτσι εφευρέθηκε το reality show Βig Brother για να συνηθίσουμε να γινόμαστε ρόμπες δημοσίως,και να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Το προχωράνε παραπέρα, τι καλύτερο από το νας μας τσιπάρουν όλους, και για αυτό το λόγο έχουν βρει και "εθελοντές" για να μας πείσουν.Tο redskywarning.blogspot.com κάνει την ακόλουθη ανάρτηση που μας προβληματίζει.


Δείγμα της απίθανης νοοτροπίας που έχουν όσοι είναι ‘κολλημένοι’ με την «καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη», έδωσε η συγγραφέας Elizabeth Moon σε άρθρο της στο BBC στο οποίο υποστηρίζει ότι στο κάθε άτομο θα πρέπει να εμφυτεύεται χωρίς τη θέλησή του, ένα μικροτσίπ κατά τη γέννησή του, έτσι ώστε «η ανωνυμία να είναι αδύνατη».


Η Μουν, η οποία έχει εκδώσει διάφορα προειδοποιητικά δοκίμια για τις «τρομερές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη» και έχει βάλει το σενάριο της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη ως μέρος του φόντου των μυθιστορημάτων της, έκανε την εκπληκτική αποκάλυψη σε μια εκπομπή του BBC Radio για το πώς φαντάζεται το μέλλον. Στην εκπομπή αυτή, όπως λέει το BBC, "κάθε εβδομάδα ένας στοχαστής από τον κόσμο της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της ψυχολογίας ή των τεχνών δίνει ένα λεπτό για να παρουσιάσει μια ριζοσπαστική, εμπνευσμένη ή αμφιλεγόμενη ιδέα - δεν έχει σημασία πόσο απίθανη - που πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο".

Ερωτηθείσα για το δικό της «όραμα» για το μέλλον της ανθρωπότητας, η Μουν απάντησε "τρομοκρατώντας" τους άλλους επισκέπτες με αυτό το «όραμα»:

«Αν ήμουν η αυτοκράτειρα του Σύμπαντος θα επέμενα κάθε άτομο να έχει μια μοναδική ταυτότητα μόνιμα προσαρτημένη - ένα barcode, αν θέλετε, ένα εμφυτευμένο τσιπ που θα παρείχε έναν εύκολο, γρήγορο ανέξοδο τρόπο για την αναγνώριση ατόμων.

Θα έπρεπε να αποτυπωθεί σε κάθε άτομο κατά τη γέννησή του. Απλά στρέφεις τον σαρωτή σε κάποιον και αυτό είναι όλο.

Η ανωνυμία θα ήταν αδύνατη, καθώς όπως και η λανθασμένη ταυτότητα, και έτσι θα τίθετο ευκολότερα ο καθένας προ των ευθυνών του, όχι μόνο σε καιρό πολέμου, αλλά και σε μη πολεμικές καταστάσεις".

Το εκπληκτικό όραμα της Moon για το μέλλον αποκαλύπτει την εμμονή για την υποτιθέμενη ανάγκη για παρακολούθηση και επιβολή μιας συγκεκριμένης συμπεριφοράς που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι, εμμονή που υπάρχει σε πολλούς καταστροφολόγους της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις του ελέγχου και διαχείρισης της καθημερινής ζωής τις οποίες φαίνεται να έχουν πολλοί από εκείνους που δηλώνουν «ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη», αλλά και εκείνοι που επιζητούν έναν όλο και στενότερο έλεγχο της καθημερινής ζωής του ατόμου.

Γνωρίζοντας όλες τις συνεχιζόμενες τρομακτικές προσπάθειες που καταβάλει το ολοκληρωτικό κράτος να απανθρωποιήσει τους ανθρώπους, υποβιβάζοντάς τους σε απλούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης και απλά νούμερα σε μια βάση δεδομένων, θα έλεγε κανείς ότι συγγραφείς, όπως η κ. Moon, φαίνεται να αγνοούν (;) προφανώς την ιστορία τέτοιων προσπαθειών και σίγουρα δεν δείχνουν την ελάχιστη ανησυχία για την μετατροπή της κοινωνίας σε μια αριθμοποιημένη ανθρωπομάζα. Αλλά, αποκαλύπτοντας την φαντασίωσή της ως «αυτοκράτειρα του σύμπαντος» που θα μπαρ-κωδικοποιήσει όλους τους ανθρώπους από τη γέννησή τους, η κα Μουν μας πρόσφερε μια υπηρεσία, δίνοντάς μας μια γεύση από το εφιαλτικό μέλλον που εκείνη και άλλοι σαν και αυτήν «οραματίζονται» για την ανθρωπότητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου