Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ







Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στον εορτασμό της Ημέρας και της Νύχτας των Μουσείων, με ειδικές εκδηλώσεις, διευρυμένο ωράριο και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αυτήν τη χρονιά προτείνει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο πολιτισμό, έμπνευση, θετική σκέψη και δημιουργικότητα.

Νύχτα Μουσείων _ Σάββατο 19.05.2012, 18.30-00.00


Ξεναγήσεις, Pecha Kucha, MCA12.PHOTO.SHARE, Μουσική και ποτό 

Το Σάββατο 19 Μαΐου οι επισκέπτες του ΜΚΤ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά, με ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη), καθώς και στην περιοδική έκθεση του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. 

Παράλληλα, ένα ιδιαίτερο Pecha Kucha με τίτλο Μουσεία: Εικόνες & Πρόσωπα … σε 6’40’’ θα μεταφέρει τους επισκέπτες στον κόσμο των μουσείων, αποκαλύπτοντας διαφορετικές πτυχές της λειτουργίας ενός μουσείου: επιμέλεια, αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, οπτική ταυτότητα, εκπαιδευτικά προγράμματα, επικοινωνία, συνεργασίες, κ.ά. (Έναρξη ομιλιών στις 20:20. Δελτία προτεραιότητας από τις 19:00). Η βραδιά συμπληρώνεται από εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, ποτό και συζήτηση στον κήπο του Μεγάρου Σταθάτου.

MCA12.PHOTO.SHARE Οι επισκέπτες του ΜΚΤ καλούνται να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους στο Twitter #MCA12 ώστε να δημιουργηθεί  ένα μοναδικό άλμπουμ από τις στιγμές στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης! 

Ημέρα Μουσείων _ Κυριακή 20.05.2012, 11.00-17.00


Παιδικά εργαστήρια και προγράμματα για οικογένειες, ξεναγήσεις, διάλεξη για γονείς.

Την Κυριακή 20 Μαΐου τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο του Μουσείου. Με την ευκαιρία της Ημέρας των Μουσείων οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα δημιουργήσουν έργα στο παιδικό εργαστήριο και θα του δώσουν έτσι χρώμα και μια νέα ταυτότητα. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος σε εικαστικά εργαστήρια, να ξεναγηθούν, να φωτογραφηθούν και να φωτογραφίσουν, να διασκεδάσουν και, με τις δημιουργίες τους, να … αλλάξουν τους χώρους του Μουσείου. Τα Παιδικά Προγράμματα του ΜΚΤ είναι ανοιχτά σε όλους.. ειδικά σε μια ημέρα γιορτής! Έτσι, και αυτήν την Κυριακή παιδιά από την εστία προσφύγων «Άρσις» θα πάρουν μέρος στα προγράμματα, σε συνέχεια της ετήσιας συνεργασίας των δύο φορέων.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις μόνιμες συλλογές και την περιοδική έκθεση του Γιάννη Κουνέλλη, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τους, καθώς και να παρακολουθήσουν τη διάλεξη της Κατερίνας Μαγγανά, συμβουλευτικής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας με θέμα «Στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών… ζήσαν αυτοί καλά και τα παιδιά καλύτερα!» 

Πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων για τα παιδικά εργαστήρια και τη διάλεξη Τ: 210 7294220.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Νύχτα & Ημέρα Μουσείων

Η Νύχτα των Μουσείων ξεκίνησε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το οποίο είναι ο φορέας - συντονιστής του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2010 διοργανώνεται σε συνεργασία με το ICOM. 
Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων θεσπίστηκε το 1977 και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ICOM (International Council of Museums – Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων). 

Pecha Kucha 
Τι είναι τα Pecha Kucha Nights; Είναι ένας διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της σκέψης και του έργου δημιουργών από διαφορετικούς χώρους όπως: αρχιτεκτονική, δημοσιογραφία, θετικές επιστήμες, γαστρονομία, εφαρμοσμένες τέχνες, design, φωτογραφία, μόδα...  20 εικόνες x 20 δευτερόλεπτα είναι ο μοναδικός περιορισμός στις ομιλίες - ένας περιορισμός για παρουσιάσεις απλές, σύντομες, περιεκτικές, με ακρίβεια και χιούμορ. Η αρχική ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε στο Τόκιο το 2003 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Klein-Dytham Architecture και σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 300 πόλεις παγκοσμίως.

Άρσις  
Η Άρσις είναι μη κυβερνητική οργάνωση εξειδικευμένη στην κοινωνική υποστήριξη των νέων και στην προάσπιση των νεανικών δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1992 και λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Λάρισα και την Καρδίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου